Anything with an exhaust

An Automotive blog with a strong retrospective view

Hungarian Rendezvények Rendezvények

A Brüsszeli Autószalon Dream Cars tárlata megint lélegzetelállítóra sikeredett

A Brüsszeli Autószalon most szombaton nyitotta meg kapuit, aki járatos a blogon vagy a privát oldalamon, annak ismerős lehet a rendezvény, tavaly a brüsszeli autószalonnak ítéltem oda az év legjobb autós rendezvénye címet, bár a legjobb autós élmény címről lecsúszott. A rendezvény koronaékszere a Dream Cars kiállítás az 1. csarnokban, amely 5 euró felár ellenében járható be.

A kiállításban közreműködő márkák többsége nem csak itt állít ki, az érintett prémiummárkák (a három német és a Jaguar/Land Rover) a másik 11 csarnok és nagyterem valamelyikében saját standot is állított. A legfontosabb látványosság valószínűleg az új 911-es, de a teljes palettát elhozták. A Porsche mellett a VW Grouppe luxusautói sorakoznak szabványos Dream Cars pulpituson, az R8-tól Urusig.

A másik nagybani szereplő a belga Ginion csoport, amely a Luxusmárkák széles körét képviseli Belgiumban, amellett, hogy az egyik legnagyobb BMW kereskedő is. A bajorok iránt érzett elkötelezettségüket szemlélteti gyönyörű állapotra restaurált a BMW 2002 Turbo. És persze számos high-end BMW-t állítottak ki, mint az I8, az új 8-as és vad Gran Coupé tanulmány a BMW központjából). A BMW ezek mellett pár tucat szériamodelljét is elhozta amelyek a 7. teremben található BMW standon kaptak helyet a 60. szülinapját ünneplő Minivel.

Talán a brit autók rajongóit kényezteti legjobban a tárlat, amely a brit autóipar szinte minden aspektusára kitér. Elektromos I Pace vagy épp egy legendás klasszikus Jaguar E Type (utóbbi egy “annyira brit” táblával és festéssel az Autoworld 2019-es brit autós kiállításának reklámaként) éppúgy belefért, mint az utcai változatok.

A fapados Lotusok,  a McLaren és a Rolls Royce legjava vagy a meglehetősen ritka Noble és Invicta elég jól mutat  a Brexit fenyegető árnyékában.

A nagy autónemzetek között az olaszokat most egy kicsit elhanyagolták, a VW csoport Lambói mellett csak egy pár autót hoztak, mint a Zagato (találóan Szörnynek elnevezett) Maseratiját vagy a friss Ferrari 812-est.

Idén a Mercedes elég visszafogottan vesz részt a teljes rendezvényen, de ez nem jelenti azt, hogy a sváb márka rajongóinak nem tartogat látnivalót a Dream Cars tárlat. Mellettük pedig akadt pár egzotikum, mint a Ford GT és a Gillet verseny verziója (amellyel a versenyzőlegenda Jacky Ickx lánya, Vanina 6-ik lett tavaly a Pikes Peaken).

Ez a poszt a Brüsszeli Autószalon 12 csarnokának egyikét mutatta be, ami szerintem érezteti a kiállítás méretét. Ha valaki még most szervezi/tervezi a látogatását, javaslom szánjon rá egy teljes napot, mert a sok látnivaló bizony igénybe fogja venni (érdemes étellel és itallal is készülni, mert a belga ételeket nem adják olcsón). A kiállítást az autószalonnal együtt ma nyitották meg a nyilvánosság előtt, és január 27-ig várja a látogatókat (hasznos infók a rendezvény oldalán).

A non-partisan yet active car-maniac.